Til innholdet

–Fy flate for et sted, et fantastisk område!

05.04.2022

–Fy flate for et sted, et fantastisk område!

–Hytta er et fellesprosjekt! Dette skal være et felles sted der barn, svigerbarn og kommende barnebarn kan ha det hyggelig i mange år fremover. Det skal være en familiehytte med stor F.

Gårdbrukerne Nina og Runar fra Skotselv har nettopp fått overlevert sin nøkkelferdige hytte ved Søre Vorsetvatn på Søre Vegglifjell. Den arealeffektive hytta på 81 kvadratmeter har 4 soverom, hems, åpen kjøkken- og stueløsning, bad og toalett.

–Jeg elsker flokken min! Mannen min, våre tre barn og deres kjærester. Her skal det være plass til alle, forteller Nina Bakke.

–For oss var det viktig å involvere våre tre voksne barn så tidlig som mulig, slik at alle skulle få et felles eierskap til hytta. Det skulle ikke bli noe gamlehjem for meg og Runar, men et naturlig samlingspunkt for hele familien.

Storfamilien samlet i sofakroken
Falt pladask for Søre Vegglifjell

–At vi fikk en stor tomt med god avstand til de nærliggende hyttene, kort reisevei og en følelse av å være på fjellet var avgjørende for oss. Første gangen vi var her oppe tenkte vi: Fy flate for et sted, et helt fantastisk område!

– Vi landet på en tomt på Søre Vegglifjell som ligger på 860 meter over havet. Her har vi fått det åpent med god utsikt i flere retninger, flotte turmuligheter med badeplass om sommeren, gode skiløyper om vinteren og under halvannen time hjemmefra. Helt perfekt, forteller Nina entusiastisk.

Ta med medbrakt!
Et sted for de gode opplevelsene

Sentralt i den lune hytta finner du en stor sofa som dekker nesten halvparten av stua. Når familien ikke tilbringer tiden utendørs brukes stundene til brettspill eller koselige kvelder foran peisen.

–Det er derfor sofaen er så stor! Her skal det være plass til hele gjengen vår samtidig. Vi er jo også en familie som elsker å spille brettspill når vi er på hytta, noe som skaper mye latter og glede.

–For Runar var det viktig å være tett på de gode skiløypene vi har på Vegglifjell. Når snøen har lagt seg kan vi gå på ski fra hytteveggen og bort i skiløypa. Derifra har vi tilgang på omtrent 100 kilometer med preparerte løyper. Runar har flere ganger gått over til Svartli og videre til den nordre delen av Vegglifjell, forteller Nina.

Om sommeren byr området rundt Søre Vorsetvatn på mange gode turmuligheter.
Nøkkelferdig totalpakke

På gården hjemme i Skotselv er paret travelt opptatt med ammekyr og sauedrift. De hadde ikke tid til tett oppfølging av et byggeprosjekt underveis. Det var årsaken til at de gikk for en nøkkelferdig totalpakke fra Numehytta.

–Det vi likte godt med byggeprosessen var hvordan Kjersti fra Numehytta gikk frem for å finne en arealeffektiv hyttemodell som passet vårt behov. Vi landet på Hyttemodellen Skirveggen, noe som passet oss midt i blinken.

Se hyttemodellene til Numehytta her.

–For oss er det viktig å fremheve at hyttedrømmen er oppnåelig for de aller fleste. Vi hadde et stort fokus på at vi hverken skulle sprenge budsjettet eller at vi måtte være veldig involvert i selve byggeprosessen. Det eneste vi har valgt å gjøre selv er å sette opp platting på utsiden. Resten ble levert nøkkelferdig fra Numehytta.

–Jeg synes egentlig vi har fått ganske mye for pengene, avslutter Nina.