Til innholdet

–Å drive fjellstua var egentlig aldri planen

02.02.2022

–Å drive fjellstua var egentlig aldri planen

Daglig leder Linda Løvli og hennes far Arild har de siste 17 årene holdt hjulene i gang ved Veggli Fjellstue. –Mye takket være hyttefolket og en trofast gjeng med stamkunder.

–Det har jo blitt en livsstil for oss. Man kan ikke bare tenke på dette som en hvilken som helst jobb. Du får det i blodet, forteller Linda og Arild samstemt.

Tilfeldig begynnelse

Den aller første bekjentskapen til Veggli Fjellstue fikk Arild da han bygde hytter på Vegglifjell. Han trengte et sted der håndverkerne kunne overnatte.

–Vi leide sengeplasser, primært for overnatting. I løpet av anleggsperioden gikk daværende driver konkurs og jeg ble tvunget til å gjøre noe. Jeg besluttet da å leie Fjellstua slik at vi fortsatt hadde tilgang på overnatting, forteller Arild.

–Det var jo omtrent samtidig at du var ferdig utdannet Agronom, eller bonde som jeg kaller det, sier Arild til Linda med et smil.

–Å drive Fjellstua var egentlig aldri planen. Noen bonde ble det heller ikke av meg, men vi har jo noen dyr her på Fjellstua da, skyter Linda inn.

Etter et par år med Linda som driver bestemte de seg for å kjøpe Fjellstua. Linda drev alene frem til 2013, men fikk etterlengtet hjelp av Arild som da hadde blitt pensjonist.

Har tatt Fjellstua til nye høyder

Da Linda og faren tok over driften var det 22 lavstandard sengeplasser. I dag kan de skilte med 64 tilgjengelig sengeplasser i en langt bedre standard. I høysesongen holdes det også en rekke aktiviteter og arrangementer, både for hytteturister og fastboende.

–Vi har klart dette uten å ta opp noe særlig med lån, det er vi veldig glade for i dag. Det handler om å bygge stein på stein og å ikke bruke mer enn mann har råd til i øyeblikket.

–I helger og skoleferier arrangerer vi også en rekke forskjellige aktiviteter. Quizkvelder, rakfisklag og ikke minst Oktoberfest er veldig populært. Da pleier vi å ha 300-400 gjester samlet her. En salig blanding av fastboende og hyttefolk. Det er dette som gjør at det er givende å fortsette, forklarer Linda.

–Så har vi jo «Dorris» da! Når glasset er tomt og man vil tilbake til hytta.

–Hvem er Dorris?

–Dorris er minibussen vår. Den bruker vi til å kjøre hyttefolket tilbake etter noen koselige stunder her på Fjellstua. Ideen kom faktisk fra noen av hytteeierne, de gikk sammen med oss og spleiset på Dorris. Hun er til og med nylig EU-godkjent, humrer Linda.

–Folk kaller hun bare for «kubilen», selv om hun egentlig er oppkalt etter hunden min «Dorris».

Les også: Svein Raste - Vegglifjell er mitt andre hjem

Takker hyttefolket

Koronapandemien kan få enhver til å skjelve i buksene, særlig om man driver et serveringssted med både overnatting og matservering. Heldigvis har Veggli Fjellstue klart seg, mye takket være hyttefolket som tok på seg spanderbuksene.

–Det er helt utrolig egentlig! Da pandemien kom i mars 2020 gikk hytteeierforeningen ut med en oppfordring om å kjøpe gavekort hos oss. Det var mange som kjøpte, noen kastet det til og med rett i søpla for å støtte oss. En helt fantastisk dugnadsånd, forteller en rørt Linda.

Gutta fra Fulsås Maskin er fast inventar under fredagslunsjen.

–Vi må heller ikke glemme stamkundene oppi dette. Enkelte av de har jo brukt firesifrede beløp hos oss det siste året for å støtte oss. I tillegg kommer de lokale håndverkerne og entreprenørene for fast lunsj hos oss hver fredag, avslutter Linda.

–Det er ikke annet å si. Takk Vegglifjell, takk!

Les også: Hel ved fra Ola og Ragnvald

På baksiden av Fjellstua har Linda geiter, høner, fasaner og flere andre dyr. Stor stas for barnefamilier. Dette gjør også at Fjellstua er selvforsynt med egg.