Til innholdet

Engelske Alison Barrell fant kjærligheten i Veggli

04.03.2022

Engelske Alison Barrell fant kjærligheten i Veggli

Det er en travel formiddag i vinterferien i Skistugu på Vegglifjell. Bak disken høres det et språk som i hvert fall ikke stammer fra Veggli.
Forlot storbyen til fordel for Veggli
Utenfor vinduet på Skistugu er det helt hvitt, snøføyka farer gjennom lufta. I sterk kontrast til sandstrendene i Portsmouth, på Englands sørkyst, der hun har bodd mesteparten av sitt voksne liv.

-Portsmouth er jo storby med til sammen over en million mennesker om du regner med områdene rundt. Så mange er vi heldigvis ikke i Veggli og i Numedal, og godt er det.

-Jeg har byttet ut havutsikten til fordel for snø, vinter og utsikt til fjellet. Det er få ting som er mer beroligende. Det er en helt annen ro sammenliknet med det jeg er vant til, utdyper Alison.

Alison sammen med ekstrahjelp Are Jun Løno (16). Sammen arbeider de på spreng for å servere gjestene som kommer innom for en matbit eller noe å drikke.
Fant kjærligheten på ferie i Hellas

Det var på ferie i 2018 at Alison møtte en nordmann som skulle endre tilværelsen hennes totalt. Jobben som mellomleder ved et supermarked i Portsmoth forlot hun til fordel for Knut, Vegglifjell og Skistugu.

-Jeg var på en yogatur i Hellas da jeg møtte Knut, han var også på ferie, men riktignok med seilbåt. I ettertid reiste vi mye frem og tilbake mellom England og Norge, men da pandemien kom måtte jeg ta et valg. Og nå står jeg jo her, bak disken på Skistugu, forteller hun entusiastisk.

“-Det er jo slike valg man bare får en gang i løpet av livet. Jeg måtte jo bare hoppe i det og ta steget fullt ut.”
Alison Barrell og Knut Rudshaug på ferie i Hellas. Bildet er fra dagen etter at de møttes for første gang.

-Det er jo slike valg man bare får en gang i løpet av livet. Jeg måtte jo bare hoppe i det og ta steget fullt ut. Siden har jeg ikke sett meg tilbake, her blir jeg nok i mange år fremover. Men pensjonisttilværelsen, den hadde jeg foretrukket å tilbringe på et litt varmere sted.

-Vi briter er jo ikke kjent som noe stort skifolk, selv om jeg har noen ferdigheter på slalomski har jeg enda ikke rukket å vende meg til langrennsskiene. I begynnelsen tilbrakte jeg mer tid liggende utenfor sporet enn jeg gjorde stående oppreist. Men det kommer nok sikkert på sikt, humrer Alison.

“I begynnelsen tilbrakte jeg mer tid liggende utenfor sporet enn jeg gjorde stående oppreist.”

Skistugu i ny drakt
Selv om pandemien har satt en demper på driften de siste to årene har de ikke ligget på latsiden. Skistugu har nå fått en etterlengtet oppussing og fremstår nå moderne og innbydende.

Vegglifjell Infra SA, som eier både Vegglifjell Skisenter og Skistugu har spyttet inn midler for å modernisere den populære varmestua og kafeteriaen.

-Vi har nå pusset opp og modernisert Skistugu. Veggene som før var hvite har fått et etterlengtet strøk med en flott grønnfarge. Interiøret har vi også modernisert. Nå er det mye mer koselig, fargene fra naturen har kommet inn. Jeg håper virkelig at folk tar seg en tur for å se hvor fint vi har fått det.

-Veggene har vi også dekorert med enkelte av bildene til Svein Raste. Det er veldig flotte og har bidratt til å ta naturen fra Vegglifjell inn. De er også til salgs for de som ønsker å kjøpe, forteller Alison.

Fikk du med deg denne? Svein Raste: Vegglifjell er mitt andre hjem.