Til innholdet

Vibeke fikk hyttenøkkel og ring på en og samme dag

18.05.2022

Vibeke fikk hyttenøkkel og ring på en og samme dag

–Dette var noe jeg hadde gått og tenkt lenge på. Vi var begge litt slitne og trøtte etter å ha kjørt flere tilhengerlass opp til den nyoppførte hytta. Du vet jo aldri svaret før du virkelig hører henne si det, forteller Henrik Bager.

–Jeg har tidligere sagt at det er to ting jeg ikke driver med lenger. Det ene er mord, og det andre er ekteskap. Bare for å understreke, noen drapsmann har jeg aldri vært, men ekteskap følte jeg meg ferdig med, humrer Bager.

Skalkeskjul

Henrik Bager og Vibeke Røssum har akkurat fått overlevert nøkkelen til den nøkkelferdige hytta fra Drømmehytta. Kvelden endte litt annerledes enn det Vibeke hadde sett for seg.

–Det hadde vært en lang og intens dag med innflytting i den nyoppførte hytta på Mjogetjønnhødi. Så forteller Henrik meg at han bare skal en kjapp tur ut i boden for å rydde litt. Dette var bare et skalkeskjul, smiler Vibeke.

–Da han kom tilbake stod han plutselig nede på kne og fridde til meg. Jeg ble helt paff og satt ut. Litt som lyn fra klar himmel.

Møttes i den lokale skateparken

Med barn på hver sin kant fra tidligere var det tilfeldighetene som førte paret sammen.

–Vi møttes faktisk i den lokale skateparken i Bærum. Sønnen min var aktiv på skateboard og jeg var der for å passe på. I øyekroken så jeg Henrik som var der sammen med en annen far, og jeg ble sittende i flere timer og prate med dem begge. Det begynte plutselig å styrtregne og folk ble spredd for alle vinder.

Henrik forsvant og jeg tenkte ikke noe mer på det, annet enn at han var en hyggelig fyr, og at jeg var litt irritert for at han ikke hadde bedt om telefonnummeret mitt.

–Noen dager etter møttes vi på postkontoret. Henrik hilste ikke engang. Jeg kunne jo kanskje tenkt herregud for en arrogant type. Han visste nok ikke hva han skulle si eller gjøre, han som jeg, forteller Vibeke.

–Samme ettermiddag tikket det inn en SMS på telefonen der det stod:  «Hei, jeg pleier vanligvis ikke å sende slike meldinger.....»

–Den kvelden skulle jeg i bursdag til ei venninne. Henrik måtte derfor vente på svar før SMSen var ferdig tolket og vi damene hadde forfattet et svar som kunne sendes.

Stort skritt å fri

Selv om paret nå har vært sammen i over 12 år, var det likevel en stor avgjørelse å gå til det skrittet å fri.

–Den opprydningen i boden, ja, jeg måtte finne en unnskyldning for å få hentet inn roser og sjampagne som lå gjemt der ute. Du må ta den helt ut, når du først skal gjøre det. Frieriet var noe jeg hadde gått og tenkt på en stund. Sommerfugler i magen kan du skrive under på at jeg hadde, du vet jo aldri før dama sier ja. Heldigvis fikk jeg også ja, smiler Henrik.

–Å kjøpe hytte sammen ble som et symbol på at det var oss to. Å vite at det er hun jeg skal dele resten av livet med er en veldig god følelse.

Fikk både drømmedama og drømmehytta

Selv om Henrik og Vibeke har vært sammen i over 12 år, var det ikke før i 2019 at de flyttet sammen for godt. De ønsket begge å vente til barna hadde blitt litt større.

–Vi hadde jo en hytte noen hundre meter herifra, men da vi flyttet sammen med barna på slep vokste vi rett og slett ut av den. Den måtte selges til fordel for en ny hytte fra Drømmehytta.

–Basert på tidligere erfaringer var vi ikke i tvil om at vi skulle kontakte Arild fra Drømmehytta. Det er jo et kvalitetsstempel at hytteutvikleren selv har hytte i nærområdet. Drømmen har rett og slett gått i oppfyllelse. Vi har fått Drømmehytte og jeg har fått drømmedama på en og samme tid, avslutter Henrik.