Til innholdet

Gavedryss fra Team Vegglifjell

29.09.2022

Næringslivsaktørene på vegglifjell.no delte mandag ut 300.000 kroner i bidrag til grønn infrastruktur på fjellet og i bygda. Friluftslaget fikk 190.000,- kroner, Veggli Vel fikk 100.000 kroner og Rollag Havnevesen fikk 10.000 kroner.

Tekst: Solveig Kongsjorden   Foto: Akari, Monja Persen

Fra venstre: Arild Borge, Jon Erik Ludvigsen fra Friluftslaget, Thor-Arne Bjørkgården, Sam Hitula fra Rollag Havnevesen, Solveig Kongsjorden, Linda Løvli fra Veggli Vel.

Det var god stemning under samlingen i Team Vegglifjell mandag, hvor vi oppsummerte hva vi har fått til siden samarbeidet startet i 2020. Representantene som tok imot sjekkene var svært takknemlige for gaven. Veggli Vel, velforeningen i Veggli sentrum, har allerede bestemt hva pengene skal gå til.

-Vi har jo fått opp en ny flott rasteplass i parken. Den er finansiert blant annet av pengene fra Team Vegglifjell, sier Linda Løvli.

Friluftslaget og Rollag havnevesen, velforeningen i Rollag sentrum, har ikke helt bestemt hva pengene skal brukes til. Det er styrene i de respektive foreningene som avgjør dette.

Her er den glade gjengen i Team Vegglifjell som var samlet mandag.

Dette er Team Vegglifjell

I 2020 gikk grunneierne og næringslivet på Vegglifjell sammen i et Team Vegglifjell for å lage ny nettside og samarbeide om markedsføring av Vegglifjell som område. Nettsiden blei lansert i februar 2021 og har siden juli 2021 vært å finne på www.vegglifjell.no. Nettsiden driftes hovedsaklig med midler fra Team Vegglifjell, mange andre aktører bidrar med innhold.

Næringslivsaktørene som er med på spleiselaget i Team Vegglifjell presenteres på nettsiden under «Handel og service» og «Hytter og tomter». De som er med, bidrar til mer enn bare markedsføring. Overskuddet fra Team Vegglifjell skal hvert år deles ut til tiltak knyttet til grønn infrastruktur -i bygda og på fjellet. Gjennom det bidrar teamet til at kommunen vår blir et enda bedre sted å være, både for de som bor her og de som besøker oss.

Litt mer om fellesgodefinansiering på Vegglifjell

Vegglifjell har i en årrekke vært kjent som et område med god organisering av den grønne infrastrukturen – skiløyper, sykkelruter, tilrettelagte stier, turkart o.l.

Vegglifjell Friluftslag ble stiftet allerede i 2006, og samler alle til felles innsats for et bredest mulig friluftstilbud på fjellet. Hytteeierne, Rollag kommune og sponsorer bidrar med penger til drift. Grunneierne bidrar med investeringsmidler til videreutvikling av tilbudet.

De senere årene har det blitt brukt fra 1,3-1,5 millioner kroner hvert år på løypekjøring. Grunneierne har bare de siste fire årene bidratt med over 11 millioner kroner til investeringer i fjellet gjennom tilbakeføring av 5% av tomtesalg til Friluftslaget.

Vi har vært gode på samarbeid på Vegglifjell lenge. Med Vegglifjell Eiendom og Team Vegglifjell med på laget får vi til enda mer. Både på fjellet og i bygda.