Til innholdet

Drømmehytta + Vegglifjell = sant

20.02.2023

Han tar rommet når han entrer det, Arild Borge. På en god måte. Hele ansiktet er et stort smil, og han kommer med løfte om godværsdager og storgevinster i Lotto. I alle fall føles det litt sånn, for han er ukuelig optimist og evig blid.

Han påstår at han kunne jobbet med nesten hva som helst, så lenge han jobber med mennesker. Det er møtet med andre som gir overskudd og lyst til å fortsette. Han vet nok hva han snakker om, for han har erfaring fra litt forskjellige yrker. Fellesnevneren for dem alle er at de er basert på mye kontakt med andre mennesker.

“Det er gøy å være sammen med folk som gir god energi tilbake. Jeg trives spesielt godt i salgsyrket, for der treffer jeg mange fine mennesker.”

Drømmejobben

Arild er ikke i tvil: han har skapt drømmejobben sin. Den rommer salg, mange menneskemøter og å få være vitne til livsendrende øyeblikk. Arild er medeier i Drømmehytta AS, og selger fantastiske hytter, samt drømmene som følger med.

Noe av det fineste han er med på er hytteovertagelser. Øyeblikket der drømmen blir virkelighet kan være sterkt å være vitne til:

- Da er det ikke uvanlig at tårene står i øynene på de nyslåtte hytteeierne. Mange kan nesten ikke tro at hytta virkelig er deres og at de skal få leve livene sine der. Det er et veldig fint øyeblikk å få være en del av. 

Ja, noen ganger står gledestårene i øynene til Arild også ved overlevering. Han er nemlig ekte engasjert i at drømmekundene skal leve gode liv i drømmehyttene sine. 

Mange av livets store høydepunkter skjer på hytta. Husker du frieriet til Henrik, samme dag som han og kjæresten hadde overtatt nøkkelen til den nyoppførte Drømmehytta si? 

Drømmehyttas fundament

Drømmer kan lett svinne hen og forsvinne hvis de bare er basert på luftige tanker. Men Drømmehytta jobber etter noen prinsipper som gjør dem sterke og stabile i hyttemarkedet.

- Vi prøver å tenke på en måte som gjør at vi er best mulig rustet for ulike situasjoner. Derfor konsentrerer vi oss om det vi får gjort noe med, og jobber aktivt med det. Det er det vi har mulighet til å påvirke, og da har vi fokus på det, forteller Arild, engasjert og smilende.

Drømmehytta går i så måte foran som et godt eksempel i bransjen. De vil også gjerne bidra til å samle bygda, og tar gjerne på seg frivillige verv og oppgaver. Dette vet det lille samfunnet å sette pris på, og Arild og Drømmehytta har blitt godt tatt imot.

- Det er viktig for oss å vise at vi verdsetter vår mulighet til å ha en tilstedeværelse her, derfor prøver vi hele tiden å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, forteller Arild.

Nok til alle!

Framsnakking er også en viktig del av filosofien til Drømmehytta. Heldigvis er de ikke alene om det:

- Vi har mange fine kolleger rundt oss her, både grunneiere og utbyggere. Vi er konkurrenter, men har likevel dyrket fram en fin kultur der vi skryter av hverandre. Det gir en fin effekt for alle, så det må vi bare fortsette med! Arild smiler enda litt bredere.

Arild mener også at det er plass til alle, dersom man bare prøver å gjøre ting riktig. Hytteeiere har ulike drømmer, og utbyggerne kan få dem til å gå i oppfyllelse på hver sin måte. Det er plass til ulike stiler, former, spesialiteter og kompetanse. Man kan være konkurrenter og samtidig kolleger. Og hele veien handler det om å holde på det lokale fokuset:

“Fjellet har blitt en viktig arbeidsplass for mange. Det er fint å være en del av dette, og det er flott å se at vi på denne måten bidrar til lokal verdiskaping.”

Kameratskap som ga suksess

Det er ingen tvil om at Drømmehytta har gjort noen gode valg når de har bygd opp merkevaren sin. Folk vil nemlig gjerne kjøpe den drømmen de kan tilby, og siden etableringen i 2006 har Drømmehytta vokst jevnt og trutt. I dag er de mer enn 20 ansatte, og har satt opp og solgt over 160 håndlaftede hytter på Vegglifjell.

Sammen med Fredrik Aas og Lars Johan Teien eier Arild selskapet. Alle tre har egne drømmehytter på Vegglifjell, og er dermed selv representanter for den drømmen de selger.

- Vi er tre kompiser som har kjent hverandre gjennom hele oppveksten. Vi er ganske ulike som personer, men er enige om hvordan Drømmehytta skal framstå. Vi har definerte roller, men er likevel inne på hverandres områder, forklarer Arild, før han ivrig fortsetter:

- Vi får fram gode ideer sammen og samarbeider fint. Ikke minst er alle tre arbeidsomme og samvittighetsfulle. Vi kan stole på at hver enkelt av oss passer sine oppgaver og at ting blir gjort.

Det kan hytteeierne skrive under på. Av tilbakemeldinger går det igjen at kundene opplever god kommunikasjon gjennom hele prosessen, forutsigbarhet, høy kvalitet, og masse humor og glede. Det må kunne kalles gode skussmål.

Det lokale engasjementet

Arild og Drømmehytta er stolte over det de har fått til. Og det handler om noe enda større enn å sette opp og selge hytter:

- Når hytteutbygginga en gang roer seg, kan vi vite at vi har bidratt til noe godt. Utviklinga i bygda og på fjellet har skapt et godt grunnlag for videre lokal handel. Arbeidsplasser er sikret for mange år framover.

Arild fortsetter med ektefølt engasjement:

- Det vil roe seg med utbygging, men de som har valgt å komme vil jo fortsette å være her!

Arild er en av de som vil fortsette å komme hit, uavhengig av om det skal bygges hytter eller ikke. For Vegglifjell vil alltid representere et sted der man kan senke skuldrene, puste inn den friskeste lufta og lade batteriene.

Vil du bli bedre kjent med Arild? Du møter ham på den store visningsuka, 23. februar - 4. mars.