Til innholdet

Naturhytta AS

Solide og bærekraftige hytter på Vegglifjell

Naturhytta er et lokalt hyttefirma som leverer høystandard håndlaftede hytter i tømmer og stavkonstruksjon på Vegglifjell. Vi kjenner Vegglifjell og lokalsamfunnet svært godt, og hjelper våre kunder med å realisere sin hyttedrøm. Vi har kunden i fokus, og leverer høyeste kvalitet i samsvar med det vi lover. Vi vil bidra til en bærekraftig utvikling, og tar hensyn til natur, miljø og klima slik at hytteområdene som vi engasjerer oss skal bli bra steder å være. Vi leverer kort og godt solide og reale hytter til solide reale kunder! Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Viktigheten av godt håndverk

Vi har allsidig bakgrunn fra byggebransjen, hytteutvikling og prosjektledelse. Vi kjenner Vegglifjell og lokale forhold svært godt og vil bruke vår kunnskap, oversikt og nettverk for hjelpe våre kunder med å realisere sin hyttedrøm. Vi leverer gjennomført kvalitet og velger våre samarbeidspartnere med omhu. For oss betyr det alt å levere kvalitet til avtalt tid og pris. Kvalitet koster litt mer, men det gir deg en hytte som varer i mange generasjoner. Vi har mange trebygninger fra middelalderen som ennå er i bruk i Rollag og i Numedal, så vi vet hva godt håndverk betyr!
 
Vi er opptatt av å ivareta hensyn til natur og miljø, samt sosial og økonomisk bærekraft i vår virksomhet. Hyttene tilpasses natur og terreng for å ikke dominere i omgivelsene. Hytter i stav og laft består av mye trevirke som jo er et helt naturlig materiale, produsert uten å forbruke begrensede naturressurser og uten å skape skadelig avfall. I tillegg binder trevirket store mengder av klimagassen CO2. Trevirke består så godt som bare av karbon og oksygen, og binder CO2 varig. Utslipp fra transporten fra Latvia utgjør bare en liten del av klimaregnskapet for en tømmerhytte. 

Opplev gleden av norske lafteknuter

Våre hytter blir laftet for hånd i 8 tommers tømmer av Kurland Hus i deres produksjonslokaler i Latvia. Eier og daglig leder Ivars Riekstins har bygget hytter for Norge siden 2004 og har mange referanseprosjekter å vise til. Kurland Hus følger «Bransjenorm for laftebygg, dokument KNL-002» og «Byggteknisk forskrift (TEK 17)». Norske lafteknuter har utviklet seg gjennom århundrer, blant annet gjennom påvirkning fra Baltikum, og er i dag de beste i verden. Kunsten å lage norske lafteknuter holdes i hevd av de erfarne håndverkerne fra Latvia.
 
Vi samarbeider med lokale firmaer som har lang erfaring og god kunnskap på sine respektive fagområder. Vi bor og virker i lokalsamfunnet, og skal møte våre kunder i mange år framover på nærbutikken. Vi er derfor nødt til å levere kvalitet for å ikke ødelegge vårt omdømme.

Ta kontakt for en hyggelig prat om hva vi kan gjøre for deg!