Til innholdet

Vegglifjell er lett tilgjengelig og har et fantastisk naturlandskap

Vegglifjell Storegrønut Topptur Sommer

Unike Vegglifjell

Hva er det som er så unikt med Vegglifjell? Kanskje må det være nærheten til naturen, variasjonen, den rike kulturhistorien og det levende lokalsamfunnet. Og selvfølgelig det fantastiske naturlandskapet med den klare nattehimmelen som byr på spektakulær stjernetitting.

På Vegglifjell får naturen nemlig lov til å spille hovedrollen, bare et par timers biltur fra Oslo og Vestfoldbyene. Et sted hvor folk og dyr trives. 

Vegglifjells beliggenhet

Vegglifjell er en sørøstlig utløper av naturperlen Hardangervidda, og et av høyfjellsområdene som ligger nærmest det sentrale Østlandet. Her leves friluftslivet året rundt.   

På Vegglifjell veksler naturlandskapet sømløst fra lett kupert fjellskog med myrer og småvann, til høyfjell med utsikt mot Gaustatoppen og innover Nordens største nasjonalpark. Vegglifjell strekker seg over kommunene Rollag, Nore og Uvdal samt Tinn, og er et nært fjellområde med utspring fra den vesle bygda Veggli.  

En drøm om vinteren

Om vinteren kan du nyte kilometervis med preparerte skiløyper, i et velutviklet løypenett som går fra Senhovd i sør til Hardangervidda i nord. Ønsker du å stå alpint, tilbyr Vegglifjell Skisenter på familievennlige nedfarter, ny t-krokheis og fantastisk utsikt fra toppstasjonen. I tillegg er Vegglifjell populært for actionfylt kiting, toppturer på variert nivå og spektakulær stjerne-titting.  

Nydelig om sommeren

Under sommerhalvåret finner du kilometervis med oppmerkede stier og sykkelruter med varierende vanskelighetsgrad. Hobbyfiskerne får fangst i flere idylliske fjellvann og turgåerne kan dyppe seg i badekulpene.   

Friskt og flott om høsten

Om høsten møter du de gylne fargene, lunheten, den friske lufta og de naturlige duftene som rett og slett er god terapi for sjela. Og moltene. Selvplukkede molter fra myrene på Vegglifjell.   

Et godt sted å være - hele året

Alt i alt er det uendelig mye å by på, for alle varianter av turglade mennesker. Vi som bor i Veggli vil gjerne være et godt vertskap og deler mer enn gjerne på godene. Her kan alle, uten unntak, nyte nærheten til naturen på naturens premisser, på sin egen måte. 

“Et godt sted å være. Aktivt, men ikke hektisk. Rolig, men ikke kjedelig. Fjellet du drømmer om. Hele året.”