Til innholdet

Utvidelsen av Vegglisenteret er igang

25.05.2023
Slik blir det nye Vegglisenteret. Vi planlegger ny-åpning 30. november 2023

Tekst: Solveig kongsjorden, senterleder.

Illustrasjon av nye Vegglisenteret laget av Baus Arkitektur

Byggearbeidene for utvidelse av Vegglisenteret er i gang. Inngangen på baksiden er nå stengt og gravearbeidene for utvidelsen på baksiden av senteret påstartet.

Butikkene er åpne som vanlig. Ladestasjonen med 12 ladepunkter og parkeringen på baksiden av senteret er i drift gjennom hele byggeperioden.

I sommer/høst blir det inngang kun på framsiden av senteret. Vi jobber for at kundene skal få en hyggelig handleopplevelse selv om vi bygger om. Velkommen innom!

Investerer 25,5 millioner

Vegglisenteret ble offisielt åpnet 1. desember 2017. Sentrumshandelen i Veggli har siden det hatt en svært god utvikling. I 2016 var det kun dagligvarehandel med omsetning på 48 millioner kroner. I 2022 var omsetningen på senteret 105 millioner kroner. Det er Extra som er den største driveren, og uten Coop med på laget, ville det ikke vært mulig å gjøre denne utvidelsen nå.

Veggli Handel SA, andelslaget som eier Vegglisenteret, besluttet oppstart av byggeprosjektet på ekstraordinært årsmøte i mars 2023. Prosjektet har en kostnadsramme på 25,5 millioner kroner. Nore Bygg er hovedentreprenør og det er flere lokale aktører som har fått underentreprisene. Det er et bevisst valg fra styret i Veggli Handel å bruke lokale aktører. Vi ønsker mest mulig ringvirkninger av prosjektet i lokalsamfunnene i Numedal.

Bakgrunnen for utvidelsen

Den etterlengtede sportsbutikken kom på plass i senteret i 2020, da Ole og Sara åpnet Fjellkompaniet. Linda på Extra hadde midlertidig leid "sporten-lokalet", men tok imot Fjellkompaniet med åpne armer. Hun meldte umiddelbart om behov for mer lagerplass, og drømte om større butikk. Da både Extra og Veggli Handel fikk tildelt Covid-19 utviklingsmidler fra Rollag kommune til forprosjekt, begynte ballen å rulle.

50% økning i areal

I 2017 utvidet Veggli Handel bygget fra 1300 m2 til 2400 m2. Nå utvides senteret til 3550 m2. Situasjonsplanen nedenfor illustrerer utvidelsen med nye lokaler under de blå takene. Det bygges nytt varemottak for Extra nordover mot elva. Utvidelsen bakover er hovedsakelig for utvidelse av Extra og Fjellkompaniet. Med tilbygget på framsiden har senteret ca 500 m2 ledig lokale.

Coop står for byggeprosjektet i Extra sine lokaler, og utvider fra 1400 til 1930 m2. Fjellkompaniet trenger mer areal til logistikk, verksted og alt som hører med. Til sammen blir dette et skikkelig løft for senteret og Veggli sentrum.

Situasjonsplan for utvidelsen av Vegglisenteret. De nye lokalene er under de blå takene.
Apotek og pol står øverst på ønskelista

Vinmonopolet var på ny befaring i Rollag kommune i mars i år. De viste stor interesse for utvidelsen av senteret, og var positivt overrasket over hvor kort vei det var fra sentrum opp til hytteområdene og høyfjellet på Vegglifjell. Vinmonopolet besøkte også nabokommunene, og det er ingen hemmelighet at Lampeland kjemper hardt for å få pol.

Sammen med ordfører Viel gjør vi det vi kan for at Rollag stiller først i køen når Vinmonopolet tar sine beslutninger om etablering i november. Det gjør de hvert år, men vi håper selvsagt at Rollag er med på lista i november i år.

I utvidelsesplanene ligger det også arealer til apotek. Vi er i dialog med flere kjeder og satser på å lande en avtale om apotek eller medisinutsalg før åpningen.

Fjellkompaniet, Numedal Blomster, Baker'n og Extra ønsker deg hjertelig velkommen til en hyggelig handel på Vegglisenteret i sommer!