Til innholdet

Plan for løypepreparering vinteren 2022 -23

08.12.2022

Løypelaget informerer - skisesongen 2022 - 2023:

Kjære hytteeiere og brukere av skiløypene på Vegglifjell

Hovedprioriteringen for løypekjøring vil være gode turskiløyper over hele fjellet i helger og ferier når forholdene tillater det. Oppdatert informasjon legger vi ut på vår hjemmeside ut fra værmelding tors- fredager.

Det vil også bli noe kjøring i midtuke. Da blir tidligløypa mellom Vegglifjell Skistadion og Sundtjønn/Folkehjelpshytta prioritert. Målet er å ha den åpen – men ikke nypussa – til enhver tid.
Noen ganger kjører vi hele hovedløypenettet i ukedager for å pakke snø. Det får dere som er på hytta i ukedagene, ta som en hyggelig bonus – følg med på skisporet.no.

Tilbringer løypene kan du oppleve at er noe rufsete, målet er at du skal kunne komme inn til løypenettet uten alt for dyp snø. Noen blir kjørt med løypemaskinene og da samtidig med hovedløypene. Andre blir kjørt med scooter. 

Vi har tidliger år kjørt Sørkjeveien som tidligløype på starten av sesongen. Det er skogsdrift i Sørkje sameie i år. Veien blir derfor brøytet så lenge skogsdriften pågår.

Vi har mye vær på Vegglifjell. Det er ingen mening i å kjøre løyper (=bruke penger) når, for eksempel, sporet blåser igjen sekunder etter at maskinen har kjørt.

Det er hyggelig med en skitur selv om sporet ikke er helt nypusset.

Fulsaas Maskin vil som tidligere år preparere og sette spor for oss denne sesongen også. Sammen er vi forberedt for løypekjøring.

Vi disponerer tre brede maskiner som vi kjører i hoved traseene når forholdene tillater det. To av maskinene har oppgraderte sporfreser. Selv om det er hardt/isete underlag, vil løypene bli gode med disse sporfresene. Denne sesongen kjører vi med trackere på, enten vi pakker eller setter spor. Du kan da se "grønn" strek, uten at det er satt spor.

Oppdatert informasjon, finner du på vår Facebook side,– du finner den her. 

PS: Møter du tråkkemaskinen på din skitur, gå langt ut til siden. Hils gjerne! De jobber for oss😊