Til innholdet

Plan for løypekjøring sesongen 2021/22

03.12.2021

Endelig vinter og kuldegrader. Et lett snødryss har lagt seg over Vegglifjell. Nå lengter vi etter å gå på ski! Friluftslaget informerer om planen for løypekjøring i vinter.

Knut Heiberg og Roar Øygarden er klare for innsats - når vi har nok snø. Sporfresene er montert av Strysse Mek AS
Vegglifjell Friluftslag informerer:

Fulsaas Maskin vil som tidligere stå for løypekjøringen for oss. I år kjører vi kun med brede maskiner i hovedtraseene og begge maskinene er oppgradert med sporfres. Det betyr at løypene skal bli gode, selv på hardt/isete føre. Forholdene i hovedløypene blir like over hele fjellet - det er et viktig!

Hovedprioriteringen vil som tidligere være gode turskiløyper over hele fjellet i helger og ferier. Vi planlegger helgekjøringen ut fra værmelding torsdag. Blir det endringer, skal vi være flinke med informasjon. Vi har mye vær på Vegglifjell, det er ingen mening i å kjøre løyper (=bruke penger) når sporet blåser igjen sekunder etter at maskina har kjørt. Men vi skal kjøre hvis det bare snør. Da er det jo hyggelig med en skitur selv om sporet ikke er helt nypussa.

Det vil også bli noe kjøring i midtuke. Da blir tidligløypa mellom Fjellstua og Sundtjønn og Skistadion prioritert. Målet er å ha dem åpne – men ikke nypussa – til enhver tid. Noen ganger kjører vi hele hovedløypenettet for å pakke snø. Det får dere som er på hytta i ukedagene ta som en hyggelig overraskelse – følg med på skisporet.no.

Det blir noe endring i kjøring av tilbringerløyper i vinter. Noen blir kjørt med løypemaskinene og da samtidig med hovedløypene. Andre blir kjørt med scooter og sporkall. De prioriteres i helger/ferier fra vinterferien og til påske.

Vegglifjell Friluftslag har nå sin egen Facebookside. Informasjon om endringer på planen for løypekjøring finner dere der. Lik siden – du finner den her.

Skistadion – løsning denne vinteren

Lysløypa på skistadion vil være åpen som i fjor – forhåpentligvis fra neste helg (10.desember). Avhengig av snøforholdene. Sprintløypa vil ikke være åpen i vinter. Det vil bli anleggstrafikk på veien i nedre inngang til skistadion i ukedagene. Der har utbygger lovet å legge snø til helgene slik at vi skal slippe å ta av skiene i kryssingen. Informasjonsskilt vil bli satt opp.

 Vegglifjell Skistadion Langrenn Kveld

Jon Erik Ludvigsen, daglig leder