Til innholdet

Påskestatus i skiløypenettet

12.04.2022
Vegglifjell Friluftslag informerer:

Vi gjør det umulige mulig! Etter en snøfattig vinter klarer vi å lage gode skiløyper også denne påsken. Godt hjulpet av kuldegrader, litt nysnø og en nyinnkjøpt sporsetter med fres til scooter. Og ikke minst 24 lass med kunstsnø kjørt ned fra skisenteret til skistadion.

Nyinnkjøpt "Skitrack" freser flotte scooter-løyper, her i løype mot Fjellstul på Søre Vegglifjell. Foto: Roar Øygarden

Værmeldingen lover nå nytt snøfall i morgen (onsdag) og kaldt om natta noen dager til. Vi fortsetter med løypekjøring så lenge det er mulig. Her er en detajert beskrivelse av skiløypene i de ulike områdene:

Skjærbrekka/Steintjønn/Sørkje: 

Det meldes om bra forhold og flotte spor til Sørkje, i Steintjønnrunden og fra Skjærbrekka og opp mot Søteli/Multeskarvtjønn. Et av de områdene på Vegglifjell som har mest snø nå.

Sundtjønn/Myrefjell/Vorset/Svartløk:

Fine forhold på Sundtjønn vest og ned til Fjellstul, og fint å gå til Matfisk og Krokvatn, evt videre nordover til i Votnedalstrunden til krysset ved Kråkås.

På østsiden av Sunntjønn og ned mot Skærbrekka tiner det og det er for mye bare flekker. Mange har tatt bena fatt og bruker traseer i område for fine turer.  

Votndalen/Svartli:

Gode forhold og flotte spor fra Kråkås/Svendsrudsentra til Votnedalen, og videre i Mafiskrunden. Det er pr nå litt lite snø til å sette spor fra Votnedalen til Svarteli og videre nordover mot Fjellstua. Om bilen benyttes til P-plass innerst i Votnedalsveien, er det kort vei til fin løype. 

Nordre Vegglifjell:

Det kjøres med tråkkemaskin på Skistadion og fra Skisenteret over Killingskardet til Skirvedalen. Kunstsnøen på Skistadion gir etter forholdene meget bra forhold. Over Killingskardet er det bart, så her må skiene bæres noen meter. Ellers meget bra forhold. NB: I skisenteret MÅ traseen til venstre for heisbua og skiheisen benyttes. Det er ikke lov å krysse over lenger opp i bakken.

Her er noen bilder som viser forholdene i løypene:

Ved Søtelitjønn i Vorsetrunden, tatt i finværet mandag 11. april. Foto: @annewb66
Flotte løyper fra krysset ved Kråkås og sørover. Bildet er tatt i dag 12. april.
Etter forholdene meget bra forhold på Skistadion i dag 12. april.
Hva med en tur utenom løypenettet?

Vi har også fått mange meldinger fra folk om gode skimuligheter for de som våger seg ut av løypenettet. Det er mulig å gå innover på "kammen" mot Slepeskardet fra Killingskardet. I områdene rundt Matfisk-løypa samt på det meste av Søre Vegglifjell, er det fine forhold for ski og trugeturer også utenom løypenettet. Fjellski/ski med stålkanter er å anbefalle inntil det eventuelt kommer litt mer snø.

Vi ønsker alle en riktig god påske!

For oppdateringer gjennom påsken, følge med på skisporet.no og på vår Facebookside - Vegglifjell Friluftslag. 

Jon Erik Ludvigsen

Daglig leder

Fint også utenfor løypene, her i område mellom Skjærbrekka og Vorset. Foto: @annewb66