Til innholdet

Øvelse Norske Redningshunder

12.10.2021

Lørdag 16. oktober skal Norske Redningshunder ha øvelse på Vegglifjell. De har base på Skistugu i Vegglifjell Skisenter. Fra kl 09.00 og utover til ca kl 15.00 vil det forberedes og gjennomføres ulike øvelser i høyfjellet fra Killingskardet og nordover.

Theresia Staaland fra Norske Redningshunder uttaler:

"Annen aktivitet i området er ikke til hinder for oss. Turgåere må gjerne benytte området. Løse hunder vil kunne påtreffes. Disse skal være godt merket, og ha god oppførsel overfor mennesker og andre hunder."

Norske Redningshunder (www.nrh.no) er en humanitær, frivillig redningsorganisasjon som deltar på leteaksjoner etter savnede mennesker. På landsbasis har vi ca. 500 aksjoner i året. Søkene foregår i alt fra urbane områder til skog, høyfjell og snøskred.

Hvert år arrangerer vi en øvelse med ulikt tema. Tema for årets øvelse er søk i høyfjellet. Deltakere vil være hundeførere i Sør-Øst Politidistrikt (Vestfold, Telemark og Buskerud), samt operative ledere.

Ønsker du å vite mer om Norske Redningshunder ta gjerne turen innom Skistugu eller snakk med en av hundeførerne på lørdag.