Til innholdet

Løypekjøring som normalt i vinterferien er sikret

09.02.2024
Vegglifjell Sti og Løypelag informerer

Vi er nå inne i høysesongen for skiløyper. Vinterferien er rett rundt hjørnet og forberedelsene i løypenettet er godt i gang. Kronerullingen har gitt resultater, og vi kan glede alle skientusiaster med at det vil kjøres løyper som normalt i vinterferien.

Foto: Fulsaas Maskin
Kronerulling / Spleis har gitt resulteter

Det har kommet et betydelige bidrag fra hytteeiere/enkeltpersoner på Spleis. Pr. 08.02.24 har det kommet inn kr. 160.950,-, hvor VSL etter gebyr til banken (6,5%) får overført kr. 150.500,-. Parallelt pågår det en kronerulling blant grunneiere, tomteselskap, utviklere og næringsliv. Dette har foreløpig utløst kr. 190.000,- ett fantastisk bidrag, se listen over bidragsytere nedenfor.

Også scooterløypene blir kjørt

En grunneiergjeng/frivillige har tilbudt dugnadskjøring i scooterløypenettet resten av sesongen mot dekning av drivstoff. Det setter vi umåtelig stor pris på! Løypene kjøres når det passer for dugnadsfolket. De tilstreber å ha løypene klare til helga senest lørdag formiddag og kjøring ved behov (snømengde 10-15 cm og mer) i vinterferieukene (uke 8 og 9) og påsken. Tusen takk til dere, se liste nedenfor.

Vi jobber videre mot målet for kronerullingen/Spleis

Totalt har kronerullingen/Spleisen så langt utløst over 340.000 kroner. Det gir motivasjon til å stå på videre. Vi håper at alle som kan, bidrar på spleisen - også grunneiere og næringsliv som vi fortløpende vil kontakte for å spørre om bidag.

Vi har kontroll og jobber med plan framover

I vårt reviderte budsjett var det allerede lagt opp til utvidelse av løypekjøringen fra vinterferien helgen uke 7. Kommer vi i mål med kronerullingen/Spleisen på minimum 500.000,-, vil det kjøres som normalt også i helgene i mars og i påsken. Og kanskje noen helger etter påske også om det er snøforhold og økonomi tillater det.

På et arbeidsmøte med Friluftslaget om kronerullingen tidligere i uken, var vår styreleder Knut Håkon Berglia klokkeklar «Denne sesongen kjører vi ikke en eneste kilometer med skiløyper uten at vi er sikre på at vi kan betale for det!». Det fikk han full støtte på.

Vi er godt i gang med å få kontroll på inntekter, kjøreplan og kostnader for kommende sesonger. Det pågår også en prosess med å jobbe frem ny avtale for løypekjøring de kommende år, da den nåværende avtalen med er inne i sitt siste år.

Takk for tilskudd fra følgende bidragsytere så langt:

Vegglifjell Grunneierlag   kr. 50.000,- (Votnedalen/Svartli)

Vegglifjellvegen Veglag SA   kr. 50.000,-

Vegglifjell Utvikling AS    kr. 25.000,-

Deveg Eiendom AS         kr. 25.000,-

Ragnvald Mykstu            kr. 10.000,-

Steintjønn AS                kr. 10.000,-

Vegglifjell Hytteservice AS     kr. 10.000,-

Haukjem Ved                  kr.   5.000,-

Fjellkompaniet AS           kr.   5.000,-

Tusen takk til dugnadskjørere med scooter:

Sørkje/Skjærbrekka: Thor Arne Bjørkgården, Lars Sverdrup-Thygeson og Rune Frogner

Øvre Fjellstul/Sundtjønn vest/Matfiskrunden: Roar Øygarden, Knut Håkon Berglia og Knut Jarle Haug

Vegglifjell Nord: Tommy Haugen

Takk til entreprenør Fulsaas Maskin

Vi vil også rette en stor takk til løypekjørerne i Fulsaas Maskin som gir oss fantastiske skiløyper - når de får lov å kjøre. Og tusen takk for velvilligheten til å overlate den kontraktsfestede scooterkjøringen til dugnadskjørerne resten av sesongen!

Hvordan kan DU bidra?

Bli med på Spleis'en, del med alle du kjenner, og la oss sammen gjøre en dugnadsinnsats for å sikre fine skispor resten av sesongen!

Link til Spleis - Skispor Vegglifjell

Du kan også bidra ved å betale direkte til oss:

VIPPS:  790507 – merkes "Kronerulling"

Betaling i bank: Konto 8450 28 40206 - merkes "Kronerulling"

Lurer du på noe? Kontakt oss på e-post: loypelag@vegglifjell.no