Til innholdet

Plan for løypekjøring i påsken

30.03.2023

Løypelaget informerer

Alt ligger til rette for en flott ski-påske på Vegglifjell. Vinterværet holder stand og det melder til og med litt påfyll av snø. Palmehelgen er det meldt et fantastisk vær, med sol og nærmest vindstille. Vi gleder oss!

Yr.no gir oss rammen for kjøringen. Uansett jobber vi for å kjøre smart, kostnadseffektivt og skape fine løyper og gode forhold.

Vi planlegger for kjøring av hovedløypenettet hver dag gjennom hele påsken. Vind og nysnø gir utfordringer - i noen områder mer enn andre. Slik er det på fjellet. Vi gjør fortløpende vurderinger av behov for kjøring, både av hovedløypene og scooterløypene. 

For oppdatert info - følg med på skisporet.no og vår Facebookside - Vegglifjell Friluftslag.

Kjøreplan for palmehelgen

Slik yr.no melder, er planen å starte kjøring etter at snøværet har lagt seg fredag. Da skal det bli bra å gå på ski allerede fredag kveld.

Scooterløpene Matfisk, Sundtjønn Vest, Fjellstul og Sørkje bli klargjort og kjørt fredag. "Tilbringer" i Liset område og Hekåe bli kjørt med tråkkemaskin (ikke gjennomgående). Barkjuvet og øvrige tilbringer i Persbu og Dalsethaugen er med.

Lokale tilbringerløyper/akebakker med sponsoravtale i Høibulie,, Dalsethaugen, Gverset og Svartli blir også satt i god stand til påske. Sponsoravtalen i Steintjønn gjør det mulig å kjøre Grohølsfjell som en del av hovedløypenettet.

Å kjøre en full runde tar 10 – 12 timer. Om du ute på ski og møter oss, er det supert om du går til side. Sammen får vi det til.

En liten oppdatering og oppfordring til dere som har med hunder på tur. Etter oppfordringen til å ta med "møkka-posen" hjem, har vi ikke observert poser. Takk! En liten "møkkaspade" du kan vippe møkka ut av sporet med er lurt. Flere hundeeiere gjør det allerede.

Og til slutt - hold hunden i bånd når du er på tur i løypene!