Til innholdet

Plan for løypekjøring i vinterferien uke 7/8 og 9

16.02.2022
Vegglifjell Friluftslag informerer:

Denne uken kom et etterlengtet snøfall. Mellom 25 og 35 cm snø la seg som et fint teppe over Vegglifjell natt til tirsdag. Pakkingen av hele løypenettet startet allerede tirsdag formiddag. Litt påfyll av snø kom i natt og pakkingen har fortsatt i dag. Det etterlyses grønne streker på skisporet. Vi kjører ikke med trackere når vi "bare" pakker med snøscooter. Trackerene er på når vi kjører løypemaskin eller scooter med sporkall. 

Mange lurer på hvorfor det kjøres løyper andre steder, men ikke alle steder på Vegglifjell. Det har vært mindre snø på nordre Vegglifjell enn på søre Vegglifjell. Det har vært veldig mye og sterk vind i tillegg til mildværsperioder i desember og januar. I utsatte partier i løypenettet har det vært bart - helt fram til i går. Det er ikke viljen til å kjøre det står på - vi kan forsikre om at løypemannskapet gjør alt de kan for å få til best mulig løyper for flest mulig!

Plan for helgen og vinterferien uke 8 og 9

Det jobbes på for å få hele løypenettet klart til helgen. Det vil settes spor i alle traseer - der det er mulig - med tråkkemaskin og/eller scooter med sporkall. Mer utfyllende informasjon om forholdene i de ulike rundene kommer på fredag.

Værmeldingen gir håp om mer påfyll av snø mot/i helgen. Men også muligheter for vind. Det skal i utgangspunktet kjøres løyper hver dag i vinterferien. Det skal vi selvfølgelig gjøre om forholdene ligger til rette for det. Vurderinger må tas fortløpende og det kan bli varierende kjørefrekvens i de ulike rundene. Vi ber om forståelse for det.

Målet er klart: Best mulig løyper for flest mulig - i begge vinterferieukene uke 8 og uke 9.  

For oppdatert info - følg vår Facebookside - Vegglifjell Friluftslag.

Jon Erik Ludvigsen

Daglig leder