Til innholdet

Løypekjøring uke 51/52 - julehelgen 2023

21.12.2023

Vegglifjell sti- og løypelag informerer

Mildværet tidligere denne uka har tæret på snøen. Heldigvis kommer det nå påfyll med snø. Dessverre melder det mye vind i kveld og i morgen fredag. Planen er å kjøre hovedløypenettet i morgen fredag. Tidspunkt bestemmes ut fra snømengde og vindvær.

Lørdag - Lille julaften - ser det ut til å bli en flott dag for skitur.

Vi ser an værmeldingen i julehelgen 24.-26. desember, men er i beredskap for å kjøre ved behov. Det melder kuldegrader og lite vind, og da står løypene bra selv om det ikke kjøres hver dag.

Varierende forhold/underlag

Dybde på snøen er forutsetning for å kunne frese og sette gode spor. I går var vi rundt med scooter for å gjøre de siste forberedelsene før jul. 

På nordre Vegglifjell har mildværet tæret mer på snøen enn på søre Vegglifjell. Det er også generelt mer snø i terrenget på søre Vegglifjell, skillet går ved Nordre Kjølevatn. Helt i sør, i Skjærbrekka/Steintjønn har det kommet mer snø tidligere i vinter. I Persbu/Dalsetkolle-området er det kommet mindre snø, og det er mer værhardt. Dette vil resultere i varierende forhold i løypenettet denne julen.

Prioriteringer

Økonomien i Sti- og Løypelaget har store utfordringer også denne sesongen. Inntektene har økt, men utgiftene har økt mer - som alt annet i samfunnet. Styret jobber med en plan for å få sesong-budsjettet 2023/24 i balanse. Det vil bli muligheter for å bidra til spleiselaget for å unngå kutt i antall planlagte kjøringer i helgene og feriene framover.

Vil du bidra allerede nå? Vipps til #7905074 (Vegglifjell Sti-og Løypelag)

Løypene holder seg godt i stabilt vintervær. Det er i perioder mye vær i fjellet, og utsatte traseer og partier vil blåse fort igjen. Sikkerheten til løypekjørerne må ivaretas. Det er gode turskispor som er målsetningen.

Vi jobber sammen med løypekjørerne for best mulig løyper til flest mulig i hele sesongen.

“Vi ønsker alle en riktig god og fredfylt julefeiring, med eller uten ski på beina.”

For oppdatert info - følg med på skisporet.no og vår Facebookside - Vegglifjell Sti- og Løypelag.

Se også vår plan for kjøring i vinter. Vi har kommet til enighet med grunneierne inn til Slepeskardet. Slepeskardetrunden, Grohølsfjellet og Matfiskrunden blir klare til vinterferien som planlagt.