Til innholdet

Kjøreplan for løypekjøring - Vegglifjell vinteren 2023/24

15.11.2023

Kjøreplan for vinteren 2023/24

Vegglifjell Sti- og Løypelag (VSL) går inn i sin andre sesong med ansvar for driften av skiløyper på Vegglifjell. Utførende er som tidligere år Fulsaas Maskin.

Målsetting: Gode og fine skiopplevelser på Vegglifjell

Finansiering

Løypekjøringen finansieres av andel «løypedelen» av medlemskontingenten fra hytteeierforeningene, serviceavgiften (tinglyst) på eiendommer, tilskudd fra kommunen og andre bidrag som Vipps (#790507), medlemmer i VSL og sponsing.
Ønsker du å bidra og bli medlem i Vegglifjell Sti- og Løypelag, send E-post til loypelag@vegglifjell.no 

Traseer og kjøreplan gjennom vinteren

Det er et mål å ha gode skispor i tidligløypa i uka, men kjøring av hovedløypenett i helger/ferier vil prioriteres. Snømengde og vær/vindforhold avgjør når og hvor ofte de ulike traseene kjøres.

Tidligløypa - kjøres på mindre snø og uten frost i bakken

Lauvhovd Skistadion til Sundtjønn/Folkehjelpshytta. Utvides til å inkludere trase til Vorset/Myrefjellhøgde på Søre Vegglifjell og Høybulie på nordre Vegglifjell når snømengde/frost tillater det.

Hovedløypenett frem til jul – ved nok snø og frost i myrer/bekker

Persburunden, Dalsetkollen, Votnedalsrunden med tverrløype Kråkås/Gverset, Svarteløkrunden, Vorsetrunden, Steintjønnrunden og Sundtjønn Vest (scootertrase).

Løypene kjøres normalt ved snømengde 5-10 cm eller mer. Noen gjenblåste partier må påregnes. Tidligløypa prioriteres ved utfordrende vind/værforhold.

Hovedløypenett jul/nyttår og frem til vinterferien.

Hovedløypenettet utvides til å inkludere Baklia og runden Dalsethaugen og trase fra Svartli til Hekanåe kjøres.

Scootertraséene til Øvre Fjellstul og Sørkje kjøres i ferier, ved snømengde 10-15 cm og mer.

Fra vinterferien til og med påske kjøres hele løypenettet

Til vinterferien (helgen uke 7) utvides hovedløypenettet med Killingskardetrunden, Devegrunden, Grohølsfjellet og forhåpentligvis Slepeskarderunden (forhandlinger med grunneierne pågår).

Scootertraséene Matfiskrunden, Øvre Fjellstul og Sørkje kjøres ved snømengde 10-15 cm og mer.

Tilbringerløyper:

Det er noen definert tilbringerløyper som det betales ekstra for av hytteeierne i områdene Gverset – Lakahaugen, Svartli, Barkejuvet og Høybulie, Dalsethaugen. Disse kjøres etter avtale.

Informasjon

Vår hovedkanal for informasjon er Facebooksiden Vegglifjell Sti- og løypelag. Ukentlig informasjon legges under Aktuelt på nettsiden www.vegglifjell.no. Detaljplanen legges sammen med løypekjørerne på torsdag ut fra værmeldingen på Yr. Vi bruker Facebook for å melde om endringer.

Følg kjøringen på www.skisporet.no, last gjerne ned skisporets app. Tips: Ved å trykke på traseene får du opp informasjon om løypa og hvilken runde den tilhører.

Prioriteringer

Husk at løypene holder seg godt i stabilt vintervær. Det er i perioder mye vær i fjellet, og utsatte traseer og partier vil blåse fort igjen. Vi må prioritere kjøring gjennom hele vinteren, og sikkerheten til løypekjørerne må ivaretas. Det er gode turskispor som er målsetningen. Vi skal sammen med løypekjørerne jobbe for best mulig løyper til flest mulig i hele sesongen.

 

Vi ser frem til en snørik og fin vinter, og mange fine skiturer på det flotte fjellet vårt.

 

Styret i Vegglifjell Sti- og Løypelag

Jon Erik Ludvigsen (daglig leder)