Til innholdet

Flotte skiløyper på Vegglifjell

Vegglifjell Vinter Skiløype Folk

Når høsten kommer og den første snøen legger seg over fjellandskapet er langrenn vinteraktivitet nummer én for mange nordmenn. Vegglifjell legger sin stolthet i et fantastisk løypenett fra tidlig vinter til langt ut på våren. På Vegglifjell finner du rundt 100 km med preparerte skispor, som strekker seg gjennom småskog og over åpne fjellvidder opp mot snaufjellet.

Vegglifjell tilbyr et variert lypenett. Fra Steintjønnrunden ved Senhovd i sør, og helt inn til Slepeskaret, porten til Hardangervidda i nord. På vindfulle dager kan du legge turen til de lunere løypene i variert skogsterreng. Når vinden har løyet, velger du løypene over åpne fjellvidder og den spektakulære Slepeskaret-runden som bringer deg opp på snaufjellet og nesten 1200 moh.

I tillegg til 100 km med løyper, byr Vegglifjell også på uendelig med muligheter for deg som helst tråkker dine egne spor. Fra skiløypene er det et vell av muligheter til å ta en avstikker - opp på en topp eller til en lun solhelling hvor du kan nyte stillheten og roen helt for deg selv. 

“Vegglifjell - et godt sted å nyte skituren”

Hold deg oppdatert på skiløypene på Vegglifjell

Lurer du på hvordan det går med skiløypene? Siste oppdaterte status om hvor det er oppkjørte løyper, samt hvor tråkkemaskiner og snøscootere befinner seg på Vegglifjell finner du på Skisporet.

Vi anbefaler å laste ned appen til din telefon, slik at du alltid har løypekartet med deg i lomma.

I tillegg legges det ut beskjeder på Facebook-siden Vegglifjell Friluftslag om status på både snøforhold og løyper, så følg gjerne denne.

Sammen om skispor

På Vegglifjell har hytteeierne, grunneierne og kommunen jobbet sammen for å få til forutsigbar finansiering av skiløypekjøringen.

Det er Vegglifjell Friluftslag som organiserer pengeinnsamlingen og som inngår løypekjøringsavtaler. Siden 2007 har alle nye tomter og tinglyst avtale om innbetaling av serviceavgift til Friluftslaget. Eldre hytter bidrar gjennom hytteforeningene. Kommunen og næringslivet bidrar med større og mindre summer til løypekjøringen. Sammen sørger vi for best mulig tilbud til flest mulig - hele vintersesongen. 

Vegglifjell Vinter Solnedgang Skiløype Landskap Farger
Om du ikke rekker ut i januarsola, så kan en ettermiddagstur gi deg en flott opplevelse likevel. Foto: Solveig Kongsjorden