Søk

Velg språk

  • no_NO
  • en_GB

Ny daglig leder i Vegglifjell Friluftslag

Videreutvikling av grønn infrastruktur er nøkkelen til fortsatt attraktivitet.

Stadig flere skaffer seg hytte på Vegglifjell. Det betyr at mange anser området som attraktivt. Det betyr også at mange anser Vegglifjell som akseptabel kjøreavstand, både fra nedre deler av Buskerud, Vestfold og Oslo-området. Som ny daglig leder i Vegglifjell Friluftslag går jeg ut fra at veldig mange av hytteeierne er opptatt av det vi kaller grønn infrastruktur. Jeg tror nøkkelen til å sikre fortsatt attraktivitet på Vegglifjell er å kunne tilby gode skiløyper, men også gode muligheter for sykkel- og fotturer.

Min egen interesse for friluftsliv ble vekket til live tidlig. I oppveksten var skiturer i områdene rundt Kongsberg et fast innslag igjennom vinteren. Vegglifjell husker jeg spesielt fra tidlig åttitall, da vi var en ungdomsgjeng som la ut på lange, og tildels halsbrekkende skiturer. Vi startet på Finse eller Ustaoset, og målet for turen var gjerne hjem til Kongsberg. Spesielt husker jeg en gnistrende vinterdag på tur fra Lufsjå til Øvre Fjellstul. Opplevelsen av å runde rundt Skirveggen, og etterhvert se nedover hele Vegglifjellområdet sitter i som et veldig godt minne.

Seinere har det blitt mye løypeski for min egen del. Jeg er i den kategorien mennesker som kan oppleve å bli ganske urolig om det ikke er noen gode skiløyper å finne når vi kommer ut i november og desember. En lang, eller gjerne ekstra lang skitur i nyoppkjørte trikkeskinner er noe jeg setter stor pris på. På mine mange turer på Vegglifjell de seinere årene har jeg fått bekreftet at det er flere enn meg som har det slik.

Vegglifjell har et utrolig flott og variert løypenett. Samtidig er det under press fra blant annet nye hytteområder og veier. Jeg ser det som en viktig del av min nye jobb å bidra til at skiløypene på fjellet blir både vedlikeholdt og videreutviklet, både for den som vil ta noen skiturer i vinter- og påskeferien, men også for den aktive mosjonisten som er ivrig på å komme igang med skisesongen.

Som hytteeier på søre Vegglifjell har jeg ofte sykkelen på hytta. I den forbindelse har jeg utforsket flere varianter av hvordan å ta seg ned fra fjellet på sykkel. Jeg har også testet ut forskjellige ruter oppe på fjellet. Noen liker å sykle på veier, mens andre synes stier er en fin utfordring. Det er allerede etablert et fint nett av sykkelruter på fjellet. Men det kan, som med mye annet, videreutvikles. Her håper jeg også å kunne bidra til fjellfolkets beste.

Jeg begynner i jobben som ny daglig leder av Vegglifjell Friluftslag i januar. Før det har jeg tilbrakt mange år i kongsbergindustrien, de siste ni i olje- og gassbransjen, som prosjektleder og mellomleder. Jeg har en allsidig jobberfaring, blant annet fra en gründerbedrift, skoleverket, offentlig sektor og reklamebransjen. Nå søker jeg altså til fjells, og ser fram til en helt ny jobbtilværelse.

Jeg vil bidra på websiden Vegglifjell.no, og oppdatere Facebooksiden. I tillegg bør jeg nok, som min skiinteresserte datter på 16 påpeker, også opprette en Instagramkonto for Vegglifjell. Det er den kidsa bruker når de ser etter gode skiløyper. Jeg kommer tilbake med mer informasjon etterhvert.

Med fjellhilsen fra

Arild Finstad


Selfie av artikkelforfatteren. Her på Eidsfjell i august 2017.

Verktøylinje

Områdebilder

Aktivitetskalender

Mai 2018
Ma Ti On To Fr
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Vegglifjell Friluftslag Kontaktinfo