Søk

Velg språk

  • no_NO
  • en_GB

Løsningsforslag ski- og vegtunnel. Estimat 280 MNOK

Den 16. desember 2009 presenterte Sintef Byggforsk sine hovedkonklusjoner fra rapporten med fysisk løsningsforslag og kostnadsoverslag for en kombinert ski- og vegtunnel over Vegglifjell. Hovedkonklusjonen er at dette er fysisk mulig.

Mer enn 40 interesserte tilhørere fikk innsikt i mulighetene og forutsetningene under informasjonsmøtet på Bolkesjø hotell. Rapporten er utarbeidet av blant annet forsker og geolog Kristin H. Holmøy og siv.ing Håkon Skistad. Det er estimert kostnad til vegtunnel på 164 MNOK og skitunnel med skytehall på 115 MNOK. Totalt avrundet til 280 MNOK. En vegtunnel alene, uten tilrettelegging for kombinert bruk i noen del, er estimert til 130 MNOK.

Bjørn Martens fra Rambøll presenterte i tillegg resultat fra trafikktellingen og en forventet trafikkutvikling for en tverrforbindelse, noe som også var del av oppgaven. Prognosen viser en vekst opp mot 500 biler pr døgn i løpet av en 20-års periode. Driverne for utviklingen er vurdert å være blant annet generell vekst i samfunnet, videreutvikling av hytter, effekten av å få en helårsforbindelse og en forventet utvikling av tilbudet i området.

Hovedkonklusjonene er at det er fysisk gjennomførbart, og løsningskonseptet som er utviklet blant annet i samarbeid med Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund, vil kunne gi et attraktivt tilbud for skiløping, skiskyting og ikke minst sikre helårs vegforbindelse mellom Rollag/Buskerud og Tinn/Telemark over Vegglifjell. Konseptet innebærer blant annet en utvidet lengde på skitunnelen, tverrforbindelser mellom parallelt skitunnel og kombinert tunnel, som gjør at brukeropplevelsen heves med ulike løypeprofiler over lang lengde. Prinsippet om at skitunnelen skal kunne brukes til formålet hele året, og at vegtunnelen skal benyttes til vinterveg og deler av den som skitunnel i sommerhalvåret er fortsatt beholdt.

Se presentasjonen fra Sintef Byggforsk:  Vedlegg for nedlasting, se nederst på siden.

Prosjektledelsen jobber nå i samarbeid med ulike aktører med forslag til mulig finansiering av både investering og drift, samt forslag til mulig organisering. Det tas sikte på å presentere en samlet rapport og anbefaling for videre arbeid i løpet av mars 2010.


Presentasjon Sintef Del 1
Presentasjon Sintef Del 2 (3 MB fil. Har du dårlige linjer anbefales det å ikke åpne dokumentet)

Verktøylinje

Områdebilder

Aktivitetskalender

Mai 2018
Ma Ti On To Fr
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Vegglifjell Friluftslag Kontaktinfo