Søk

Velg språk

 • no_NO
 • en_GB

Status skiløyper

Siste oppdaterte status om hvor det er oppkjørte løyper, og hvor tråkkemaskiner og snøscootere befinner seg, vil dere alltid finne på Skisporet.no.

I tillegg vil vi legge ut beskjeder til dere på Facebooksiden Vegglifjell om status på snøforhold og løyper.

Avtalen med Vegglifjell Løypeteam AS er at det skal være oppkjørte løyper fredag, lørdag og søndag i hele skisesongen, og hver dag i jula, i to vinterferieuker, og påsken.

De som kjenner fjellet godt, vet at skiløypene raskt kan bli ødelagt av vær og vind. Det er derfor ikke noe fasitsvar på når det er best å kjøre. Ei nykjørt løype som benyttes for en rask treningstur om morgenen, kan være ganske ødelagt av føyke seinere på dagen.

Løypeteamet ser derfor an værmeldingen før avgjørelsen blir tatt om det skal kjøres kvelden før, tidlig morgen, eller i noen tilfeller på formiddagen. De varierer også hvilke runder som blir kjørt først. 

Skisporet.no er oppdatert med ny løype fra Dalsethaugen til Dalsetkollen, øst for Roevegen. Runden vest for Tjønngrønuten og ned fra Killingskaret sør for alpinanlegget er også lagt inn.

I tillegg er scooterløypene fra Barkejuvet, Høggerudsetra, og fra Persbu til Rustseter lagt inn på Skisporet.no.

Det har vært reinsdyr i vårt område i vinter. Disse har nå beveget seg nordover. Les mer om hvordan og hvorfor vi skal ta hensyn til reinsdyra på Fylkesmannens hjemmeside.

 

 

Kommentarer

 • +

  Er det løype (håndtråkket eller scooterkjørt) fra Veggli sentrum og opp mot Sørkjevann. Kan noen gi beskrivelse av hvor man evt starter og ca trasseen. Vi skal gå fra Eggedal over Vergglifjell og Blefjell til Kongsberg 9-11 mars. Kan bli tungt å tråkke eget spor opp lia, så det hadde vært fint å gå der det er etablerte spor (som ikke står på skisporet.no)
 • +

  Erik T

  Superflott at løype ved Dalsetkollen nå kjøres. Hvor kobler den seg på Løypenettet? Gleder oss til å prøve denne til helgen! Spurte også om løypen under «Baklia» som det også er sagt skal kjøres i vinter, og som er tegnet inn i kart for salg av hyttetomterRustseter, Nå er det i alle fall snø nok :-) Fint med info mht utvikling og planer . Mht de løypene som kjøres, er de flotte når snøforholdene er gode. Tverrløyper og de nye løypene vil løfte tilbudet betraktelig
 • +

  Ellen Olsen

  Savner kjøring av løper fra Killingtoppen og østleden til Slepeskaret. Var lovet i går, det skjedde ikke og i dag leser jeg at jeg må gå først til Killingskaret IG vestsiden. Hva er begrunnelsen?
 • +

  Hva har skjedd med løypa til Slepeskardet...? Kommer fra fjellstua. Er det meningen at en skal gå opp slalombakken? Dårlig merket og mange som var på jakt etter løypa.
 • +

  Erik T

  Hei igjen! Jeg har tidligere forsøkt å få et svar på hvordan det ligger an ifm planene om nye skiløyper, under Baklia og rundt Dalsetkollen./Roe. Så Dalset utvikling meldte at der skulle det nå kjøres med løypemaskin, men ingen løype kjørt i helgen. Fint med oppdatert info ifm planer og nyheter på denne siden :-)
 • +

  Hei! Kommer det til å bli kjørt løyper mot slepeskaret i helgen?
 • +

  OBS!
  Det er brøytet tvers over løypa rett ovenfor fjellkirke. Brøytekanten som er laget er skarpe og farlige. Snøen er frest rett i løypa. Holdt på å brekke ski, armer og bein da jeg kom i god fart nedover. Håper noen kan ta tak i den som har brøytet.
 • +

  Når kjøres det opp neste gang?
 • +

  Hurra for at dere nå flere dager har startet dagen med å kjøre rundt Dalsethaugen! Veldig mange som har hatt glede av denne runden i julen. Og supert med to tilbringerløyper også. Godt snørikt nyttår til dere som lager de flotte løypene her på Vegglifjell.
 • +

  Fantastiske forhold :) Mulig å kjøre opp på fjellet til Slepeskaret nå?
 • +

  Kjære løypekjørere, jeg ville bli så glad hvis dere noen ganger starter dagen med å kjøre Persburunden! Det er så flott lengst nord i løypenettet, og vi er noen som liker å komme oss ut tidlig på morgenen. Og til slutt: takk for supre løyper, det er en fornøyelse å gli avsted i nypreppede spor!
 • +

  Erik T

  Supert at løypepreparering er godt igang! Ser med glede i «Under Varden» at det skal kjøres løyperunde Dalsetkollen og under Baklia! Håper å få gleden av disse allerede i juleferien . (Har venner som sitter på gjerdet ifm tomtekjøp denne vinteren.For de blir løypetilbudet i vinter det avgjørende )
 • +

  Flotte faste fine forhold i løypenettet i går og i dag. Pakking etter snøfall hjelper utvilsomt. Flott innsats av løypemannskapet.
  Svein Arne Olsen
 • +

  Marius Franck

  Hei, hvorfor benyttet man ikke anledningen på onsdag til å kjøre opp når det var fortsatt var kaldt og det hadde kommet snø og man visste at det skulle bli mildt på torsdag og fredag? Kjedelig for oss som tar noen ekstra dager her oppe for å gå på ski
 • +

  Hei, følger bare opp med mer ros for god innsats med løypekjøring, både tidligere i uka og nå i helgen. Flotte løyper!! Dette lover bra, nå er det bare å håpe at vi unngår perioder med mildvær, får litt påfyll av snø og fortsatt pro-aktiv og offensiv prepping :) Takk!
 • +

  Fantastisk å se at nesten hele løypenettet er kjørt med maskin.
  Det gleder meg å se at dere er så på hugget med å få pakket å kjørt midt i uka rett etter et snøfall.
  Dette er jo utrolig viktig for å bevare snøen i traseen og få pakket tynne lag før den blåser bort.
  Var på fjellet forrige helg, og det var overraskendeå bra selv med bare skuter spor.
  Veldig bra jobba. Gleder meg til helga.
  Mvh
  Alf chr
 • +

  Hei, hvilke planer har løypeteamet ift tidligløyper denne sesongen?

  mvh Claus F Vidum

Legg til kommentar

Felter merket med fet tekst må fylles ut
Skriv inn sikkerhetskoden fra bildet under (forklaring)
captcha (n/a)
Fungerer ikke koden, klikk her for å lage en ny

Verktøylinje

Skibilder

Aktivitetskalender

Mai 2018
Ma Ti On To Fr
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Vegglifjell Friluftslag Kontaktinfo