Søk

Velg språk

  • no_NO
  • en_GB

Rein i Lufsjåområdet

En stor reinsflokk på rundt 2000 dyr har siden 2. februar oppholdt seg på Lufsjåtangen.  En noe mindre flokk på omlag 50 dyr er også observert på tangen, noe lenger nord.  Siden 4 februar har denne store flokken vært i området Gråvårandan – Nonshovda. På dager med godt vær har flokken vært synlig fra Uvdal.  Siste oppdaterte melding er 13. februar.  

Dette tyder på at den har fått gå i fred, upåvirket av menneskelig aktivitet, noe vi setter stor pris på. Det er krevende beiteforhold  for villreinen på Hardangervidda nå, med mye snø og en del is i beitene. Det er derfor viktig at den får gå i fred framover mot kalving også.  

Det er nå kraftig vind fra sør – øst, og reinen trekker som kjent mot været. Derfor vil Statens Naturoppsyn, med henvisning til Regional Plan for Hardangervidda,  oppfordre om at det inntil videre ikke blir preparert løyper innenfor det som er definert som villreinens leveområder på Lufsjåtangen. Villreinens leveområder er definert som alt areal over 1000 moh, og løypa fra Vegglifjell og innover mot Slepeskardet omfattes derfor av denne henstillingen.  Tilsvarende har vi oppfordret Drammen og Omegns Turistforening om å utsette stikking av løyper på Lufsjåtangen inntil videre.

Mvh
Lars Inge Enerstvedt.

Statens Naturoppsyn – Hardangervidda

Verktøylinje

Vegglifjell Friluftslag Kontaktinfo